mrt 312014
 

Afgelopen zaterdag,  tijdens een rit op één van de eerste mooie dagen van het jaar, hoorde ik een vreemd geluid.
Het leek er in eerste instantie op dat het onder het dashboard vandaan kwam. Mijn zoon die mee was zei echter dat het van de versnellingspook kwam. Na wat beter te hebben geluisterd leek het inderdaad ergens bij de versnellingspook vandaan te komen. Als ik mijn hand op de pook legde, verdween het geluid. Aan de versnellingen zelf merkte ik helemaal niets, maar het geluid verdween niet.

Eenmaal thuis gekomen maar eens serieus onder de auto gekeken.
Tot mijn verbazing zat de hele versnellingsbak onder de olie!

Er lag wel eens een drupje op de vloer, maar verder geen aandacht aan geschonken
Nu vielen er toch wel een aantal dingen op hun plaats. Ik had me wel eens verbeeld wat rook te zien als de auto stil stond en ik rook wel eens iets wat op verbrand rubber leek. Maar leek niet echt serieus te zijn.

Vandaag dus maar transmissieolie gekocht om de boel bij te vullen. (EP80W/90 GL4)
Het bijvullen zit op een lastige plek, maar lukte toch vrij snel de bovenste plug los te maken. (de onderste is om af te tappen)


Heb toch ongeveer 0.7 liter aan transmissieolie kunnen vullen, dus ik denk dat het geluid hier iets mee te maken heeft gehad.
Ik laat de boel toch voor de zekerheid controleren. Kan mooi gelijk samen met een aantal andere zaken die, ondanks andere leveringsafspraken, nog niet helemaal 100% zijn. Aanstaande woensdag gaat hij de brug op.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)

Schrijf je in voor onze updates en ontvang automatisch een e-mail bij een nieuw bericht!Meld je aan!