apr 022014
 

Vorige week maar eens heel voorzichtig de zonnekleppen open gesneden op de gelaste naad op de korte zijde van de zonneklep.
Vervolgens kon ik mooi het geheel eruit schuiven. Wat ik aantrof was schuimrubber van 46 jaar oud in totaal vergane staat. Heb hier helaas geen foto van, maar het was een behoorlijk slagveld.

Vandaag begonnen met het ontroesten van de zonnekleppen.
Heb er inmiddels 1 gedaan en ben tevreden over het resultaat. Roest is aardig verwijderd en ik twijfel er over om het nog verder te behandelen.


Als nieuwe vulling ben ik van plan neopreen te gaan gebruiken.
Is redelijk duurzaam en goed te verlijmen. Daarna de boel dichtnaaien en het vinyl nog eens een andere kleur geven samen met het hemeltje. Dat is echter voor een later moment.

  3 Responses to “Zonnekleppen ontroesten.”

  1. Interessante klus! Dit moet ik ook nog gaan doen, die van mij zijn van binnen ook vergaan. Hoe ga je het een andere kleur geven?

    • Ik zit eraan te denken het een andere kleur te geven samen met de hemel.
      Is allemaal erg verkleurd en van goed schoonmaken werd het wel schoon, maar de verkleuring heb ik er niet mee weg gekregen. Wil proberen de hemel er voorzichtig uit te krijgen (wordt nog wel even een dingetje!) en deze dan samen met de zonnekleppen te gaan verven met een elastische lederverf, zodat het weer lekker fris oogt. Ik heb goede berichten en resultaten gezien met HG die hier een product voor heeft, maar moet me nog verder oriënteren.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)

Schrijf je in voor onze updates en ontvang automatisch een e-mail bij een nieuw bericht!Meld je aan!