mrt 102014
 

De laatste 2 weken hebben vooral in het teken gestaan van het leren kennen van de Volvo 1800s.

Het ‘lastige’ was dat we de auto net kregen, voordat we op wintersport gingen.
We hebben ‘m op een woensdag gehaald en de zaterdag erop zijn we vertrokken naar Oostenrijk. Ik heb nog even geprobeerd de wintersport te cancellen, maar daar was de rest van het gezin het niet mee ééns. 😉
Afijn, we hebben inmiddels al een paar keer gereden en ook de eerste bestellingen zijn gedaan om een ‘voorzichtige’ start te maken met de restauratie. Afgelopen vrijdag, tijdens een avondrit, kwam ik er namelijk achter dat de verlichting van de kilometerteller het niet deed. Er zitten gewoonweg geen lampjes in en dat is lastig als je in het donker rijd en de snelheid niet kan zien. Dus na het raadplegen van het onderdelenboek 2 lampjes besteld en gelijk ook voor de interieurverlichting achterin. Hoewel ik vermoed dat beide deurcontactschakelaars ook niet helemaal fris meer zijn gaan we het eerst maar eens proberen.

Ook 2 sleutels ontdekt die me eerst voor een raadsel stelden.
Ze zitten in een slot die in het schutbord aan de rechterkant van het dashboard is geplaatst. Ik ben er inmiddels achter waar het voor is, maar zal in een volgend bericht een foto plaatsen. Het heeft me behoorlijk bezig gehouden, maar de oplossing is vrij simpel en erg gemakkelijk.

Voorlopig eerst nog bezig met het lekker genieten van het ‘cruisen’ over de landweggetjes in deze fantastische wagen met het mooie weer van de laatste tijd.

  2 Responses to “Het leren kennen.”

 1. Leuke Blog en natuurlijk mooie 1800

  Ben zelf ook met een full restauratie bezig en inmiddels een ruim jaar onderweg met mijn groene 1800S
  Alles is losgeweest tot op het laatste schroefje.
  Ik ben weer aan het opbouwen, en hij staat weer op z’n wielen, ben nu bezig met het elektrisch.
  Heb in januari een knieprothese gehad en dat kost even tijd.
  Ik kan er gelukkig wel naar kijken en over denken op dit moment.
  Het ergste is achter de rug maar kan niet wachten om weer verder te gaan,

  Groeten Reinoud uit Assen

  • Hoi Reinoud,

   Tot op het laatste schroefje lijkt bij die van mij voorlopig niet nodig te zijn, maar ik kan me voorstellen dat dat aan de andere kant ook de uitdaging is. Je leert je wagen op die manier wel enorm goed kennen.
   Afijn, ik lees dat je herstellende bent en niet kan wachten om weer verder te gaan. Dat begrijp ik! Sterkte met je herstel.

   Wellicht dat we elkaar eens tegenkomen ergens onderweg.
   Assen en Eelde liggen immers redelijk dicht bij elkaar in de buurt. 😉 Succes met de restauratie!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)

Schrijf je in voor onze updates en ontvang automatisch een e-mail bij een nieuw bericht!Meld je aan!