mei 142014
 

Zoals al in een eerder bericht gemeld waren de zonnekleppen, bij nadere inspectie, in vergaande staat van ontbinding.
Vulling helemaal vergaan, binnenwerk wat erg verroest was en het liep ook allemaal wat stroef.

Het eerste plan was om als vulling neopreen te gaan gebruiken.
Dit is makkelijk te verwerken en te verlijmen en goed op maat te knippen of snijden. Bij nader inzien bleek dit toch niet een goede oplossing. De stof is moeilijk te verkrijgen en te dik (10 mm) of te dun (2 of 3 mm). Na wat speuren op het internet zag ik een bericht op een Amerikaans forum van iemand die een yoga mat hiervoor had gebruikt. Klonk me goed in de oren, dus bestelling geplaatst voor een mat van 180 cm bij 50 cm met een dikte van 5 mm. (was nog geen € 10,00)
Volgende dag de yoga mat in huis en na een paar rek en strek oefeningen aan de slag gegaan.
Eerst maar eens een mal geknipt en deze vervolgens gebruikt om alles op maat uit te knippen. Zo’n mat bleek prima spul om te verwerken en te verlijmen.

Het opnieuw dichtmaken was lastig.
In eerste instantie was ik van plan de opening dicht te naaien. Bij nader inzien leek me dit een moeilijk uitvoerbaar idee. Sealen met hitte lukte niet, dus vervolgens de oude vertrouwde secondelijm gepakt. Hiermee de boel netjes dichtgemaakt en voorzichtig bijgeknipt.

Ben dik tevreden over het eindresultaat!!!

  One Response to “Zonnekleppen gefixt.”

  1. Erg knap gedaan!!!!!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)

Schrijf je in voor onze updates en ontvang automatisch een e-mail bij een nieuw bericht!Meld je aan!