nov 012014
 

De laatste weken weinig aan restauratie toegekomen.
Met de huidige temperaturen en weersomstandigheden van de laatste weken geniet ik ook liever van ‘het cruisen’ door de omgeving moet ik zeggen. 😉 Overigens doemden vanmiddag opeens 2 ander Volvo’s in mijn achteruitkijk spiegel op in de omgeving van Altena. Volgens mij een Katterug en een Amazon. Ze hebben een tijdje achter me aangereden, totdat ze afsloegen ergens tussen Altena en Peize. Duim omhoog en even toeteren. Leuk!

Het vervangen van de radio stond al een tijdje in de planning, maar vandaag toch maar eens afgerond.
De radio die erin zat functioneerde niet echt goed meer en was van een latere periode dan 1966. Dan heb je de keus tussen origineel of een moderne radio in retrolook. Toch maar gekozen voor de moderne variant en retrolook.

Na vele weken te hebben gedacht over hoe ik de vervangende radio ging installeren, toch maar besloten deze te plaatsen onder het dashboard in een DIN 1 onderbouw bakje.
Ik wilde ‘m eigenlijk in de radio opening plaatsen, maar dit heeft standaard net niet genoeg ruimte voor een DIN 1 afmeting. Dit is allemaal aan te passen, echter kreeg ik het vermoeden dat als ik het originele gat naar DIN 1 formaat zou zagen ik hier spijt van zou krijgen. Ben dus op zoek gegaan naar een origineel radio paneel (inmiddels gevonden, maar nog niet ontvangen) die ik ga plaatsen op de plek waar de ‘oude radio’ zit en heb de retroradio Caliber RCD120BT onder het dashboard gemonteerd. Een goede plek en een prima oplossing met zo weinig mogelijk schade aan het dashboard.

 

  3 Responses to “Nieuwe autoradio en een onverwachte ontmoeting met een Katterug en een Amazon.”

  1. Leuk! En hoe werkt de radio? Goede ontvangst? Antenne in orde?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)

Schrijf je in voor onze updates en ontvang automatisch een e-mail bij een nieuw bericht!Meld je aan!