mei 042021
 

Afgelopen weekend de jaarlijkse onderhoudsbeurt gedaan.
De zaken die zijn gedaan:
– Kleppen stellen.
– Contactpunten schoongemaakt.
– Ontsteking op tijd gezet.
– Olie ververst en oliefilter vervangen.
– SU HS carburateurs schoongemaakt en afgeregeld.

Het oliefilter was overigens nog wel een dingetje.
‘Handvast’ aandraaien de vorige keer was blijkbaar iets te vast geweest. 🙁 Met geen mogelijkheid meer los te krijgen. Ook na de motor warm laten draaien geen beweging in te krijgen. En na afkoelen ook niet.
Uiteindelijk maar een oliefiltertang besteld om de boel los te krijgen. Hier is het uiteindelijk met veel geduld mee gelukt, maar nog niet van harte. Zit allemaal een beetje op een onmogelijk plek.

Al met al altijd een leuke klus en een prima dagbesteding.

  2 Responses to “Jaarlijks onderhoud weer een feit.”

  1. Als ik de filter niet los kan krijgen, pak ik een hamer en een dikke schroevendraaier en sla deze dwars door het filter heen, dit gaat erg gemakkelijk! (wel met een olie opvangbak eronder) Daarna kun je hem met deze schroevendraaier erin zo los draaien. Beetje boeren methode die trouwens altijd werkt !

    • Klopt!

      Die tip had ik ook al eens ergens gelezen. Als het met de oliefiltertang niet gelukt was had ik inderdaad de boeren methode geprobeerd.👍

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)

Schrijf je in voor onze updates en ontvang automatisch een e-mail bij een nieuw bericht!Meld je aan!